Til salg / Jacana

Jacana

Jacana (DK)
Opdrætter og ejer: Bent Lindhardt 40 50 41 75
Træner: Anders Pedersen 25 67 43 42
Far: Wishing Stone
Mor: Rhea (12.8a - 7 sejre) er også mor til Harpy, som 3-åring vinder i 13.2a 2000 m og 7 sejre i 12 starter, bla. prøve til Jysk 3-årings GP og Kriterieprøve, og 2. i Kriterium. Som 4-åring 2 sejre i 3 starter, bla. Derbyprøve, og 3. i Derby. Harpy på travinfo   ST
Moderlinien er stærk: Jacanas mormor Alfa GT vandt Hoppederby lige som sin mor Gloria GT (e. Tarok), som også bragte millionærerne Tøjeksperten, Power GT og Von GT.
Ud over Rhea har Alfa GT bragt Wallaby (11.5a - 48500 euro) og ustartede Sika som har bragt Do It Mingus (12 sejre 13.8a) samt Anoa der er mor til en af de bedste finske 3-årshopper i 2022, Aurora Comery (3 år: 6 sejre i 8 starter, 14.8-13.9a - 83100 euro)
Jacana er født hos opdrætteren og 20-04-21 rutinemæssigt røntgenundersøgt (se nedenfor) og derefter i unghesteflok på Stutteri Laser og tilkørt der, fra 01.12.22 atter opstaldet hos opdrætteren, opereret 21.03.22, derefter rekonvalescens hos opdrætteren, og fra 01.02.22 i træning hos Anders Pedersen.
Jacana har altid været en cool, venlig og fornuftig hest i al omgang og sammen med andre heste. Hun er meget stabil, går meget let balanceret og med lang check.
Jacana på travinfo
Jacana er meldt i Dansk Avlsløb og 4-årsløbene Jysk, Gran Circle og Hoppederby.
Jacana er ikke tilmeldt præmiechansen..
 
Jacana blev 20.04.21 røntgenundersøgt rutinemæssigt før auktionstilmelding. Ved undersøgelsen konstateredes en lille ledmus bagtil i v. bagkode, samt forandringer i bagknæ i form af affladning af lårbenets ledflade og i tilknutning hertil en cystedannelse i h. bagknæ. Røntgenfundene var ikke forbundet med nogen symptomer overhovedet og må betegnes som tilfældige fund, som det dog ikke på det tidspunkt var muligt at rubricere som værende uden betydning (røntgengruppe 2, som var forudsætning for tilmelding til auktion). Det besluttedes derfor at lade hende leve et helt almindeligt unghesteliv og lave en ny røntgenstatus på hende efter 1 år. Derefter blev det besluttet at sætte en skrue gennem cysten i h. bagknæ for at fremme benvævsmodelleringen i området og dermed minimere risikoen for problemer (skruen sidder ikke i leddet og skal ikke fjernes). Samtidig blev den lille mus i v. bagkode fjernet. Operationen blev udført på Højgård Hestehospital af dyrlæge Søren Ladefoged 21.03.22. Kontrolrøntgen efter 1 måned var uden anmærkninger. Denne brug af isætning af en skrue har ikke noget med isætning af skruer i forbindelse med stabilisering af brud, der er ikke tale om at en del af en knogle skal fixeres, men om et forsøg på at stimulere knoglevækst.
Jacana har på intet tidspunkt vist sygdomstegen generelt eller specielt i relation til hendes røntgenfund og efterfølgende operation og rekonvalescens, og har trænet frem mod sin godkendelse i prøveløb uden afbrydelser, og gennemført sine starter uden efterfølgende problemer. 
 
Bent Lindhardt